fbpx
 
ce-nu-fac-persoanele-cu-inteligenta-emotionala-crescuta

Ce Nu fac persoanele cu inteligentă emotională crescută

Ne manifestăm inteligența emoționala prin capacitatea de a ne identifica si gestiona propriile emoții, dar mai ales prin receptivitatea fata de semnalele transmise de cei din jur. Daca inteligența cognitivă nu este influențabilă de-a lungul vieții, cea emoționala poate fi educata prin introspecție, printr-o bună observare a lumii înconjurătoare si printr-o reflecție lucidă si obiectivă asupra realității.

Dar hai sa vedem ce înseamnă sa ai inteligenta emoționala si cum te ajuta asta sa ai o viață armonioasă. Care sunt acele lucruri pe care oamenii cu inteligentă emoțională crescută NU le fac:

 

Nu îi lasă pe alții să le controleze emoțiile

Cu toate ca sunt foarte sensibili la emoțiile si gândurile celorlalți, sunt conștienți în permanență de propria stare de spirit si de emoțiile lor. Ei nu îi lasă pe alții sa le schimbe starea de spirit si gândesc pozitiv, indiferent de presiunea sub care se află. Au o elasticitate în a reveni cu ușurință în urma unei trădări sau respingeri, și a negativismului în general. Ei știu că, a-ți lăsa gândurile negative sa te consume, doar te împiedică sa mergi mai departe.

Nu își consumă energia cu conflicte inutile

Ei știu că emoțiile sunt energie. Intră în discuții aprinse doar in ultimă speță, atunci când o explicație puternică este necesară pentru a le justifica poziția sau pentru a schimba cursul a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Evită conflictele fără sens, preferând să le vorbească oamenilor într-un mod calm si direct, știind că este mai important sa își investească energia în a găsi o soluție.

Nu stau la bârfă

Persoanele cu inteligență emoțională crescută înțeleg cât de dăunatoare poate să fie bârfa și că din ea nu poate să iasă ceva bun. Le face plăcere să discute despre dinamica relațiilor în care sunt implicați dar doar pentru a înțelege mecanismele de gândire ale celorlalți si cum pot contribui in mod constructiv, la rândul lor. Îi evita pe cei care vor sa discute doar chestiuni meschine si distructive, ei pur si simplu nu au energie pentru conversații toxice sau conexiuni superficiale cu oamenii.

Nu cedează presiunii altora

Independența acerbă este o trăsătură a oamenilor cu inteligență emoționala ridicată. Ei nu vor face ceva doar pentru ca toți ceilalți o fac. Mergând de multe ori contra curentului, analizează obiectiv ce face majoritatea și fac propriile alegeri în funcție de ce le este benefic iar apoi își găsesc propria cale de acțiune.

Nu caută aprobare

Dacă o persoană inteligentă emoțional vrea ceva, se duce după acel lucru, fără să simtă nevoia de a se consulta cu alții. Ei se validează singuri si nu cer altora sa o facă pentru ei. In timp ce ascultă cu atenție părerile celorlalți, nu lasă alte puncte de vedere sa formeze baza deciziilor importante pentru ei. Ei știu foarte bine că, atâta timp cât se aproba singuri, pot obține orice își doresc.

Pot spune NU

Limitele lor sunt bine definite si nu se tem sa spună NU în fața unei solicitări, dacă simt ca nu le este benefic, chiar daca acest lucru ar putea fi văzut ca nepoliticos de către unii. Ca rezultat, persoanele cu inteligență emoțională ridicată, tind să aibă mai puțini prieteni, dar aceia care există sunt de înaltă valoare.

Nu tratează cu ușurință problemele celorlalți

Au o înțelegere profunda a modului in care simt ceilalți și încearcă să se pună în locul lor. Vor să descifreze sentimentele acestora pentru ca sunt plini de compasiune și vor să le înțeleagă emoția și rațiunea la un nivel cât mai profund, ca să poată să le ofere sfaturi pe măsură, cunoscând situația în ansamblu. Acțiunile persoanelor cu inteligenta emoționala crescuta sunt întotdeauna ghidate de compasiune, aducând o contribuție mare oamenilor din jurul lor.

Dacă ești aici, înseamnă că deja îți dorești să-ți fie mai bine, să faci ceva pentru tine. Programele mele de Coaching  și Hipnoterapie te vor ajuta să identifici ce nu merge bine în viața ta , să obții claritate, inspirație și motivație legat de ceea ce-ți dorești, să dobândești o nouă perspectiva asupra relației de cuplu.
Înlătură din viața ta tot ce nu mai ai nevoie din trecut și devin-o persoana la care ai visat mereu !

No Comments

Post A Comment